Ketchup

Clock Icon 2 timer

5.0

Star Icon Star Icon Star Icon Star Icon Star Icon

(1000) bedømmelser

Christoffer T Jønsson

Default Image

Ingredienser

  • 2.50
    kg
    Tomater
  • 250.00
    g
    Æbler (sure)
  • 1.50
    dl
    Vand
  • 170.00
    g
    Løg
  • 2.00
    fed
    Hvidløg
  • 0.25
    stk
    Knoldselleri
  • 100.00
    g
    Melis
  • 1.50
    spsk
    Salt
  • 2.00
    spsk
    Colmansennep
  • 0.50
    spsk
    Kanel
  • 1.00
    tsk
    Allehånde
  • 1.00
    tsk
    Stødt nellike
  • 1.00
    tsk
    Oregano
  • 1.00
    tsk
    Ekstragon
  • 1.00
    tsk
    Chilli
  • 1.00
    tsk
    Peber

Sådan gør du

Vaskede, ituskårne tomater og æbler varmes langsomt op under låg til de safter og gnides gennem en grov sigte. Pillede løg og hvidløg, samt skrællet, ituskåret selleri koges 20 min i 1.5 dl vand dækket af et låg. Det pureres og blandes i tomatpureen sammen med salt, sukker og de øvrige tørre kryderier. Pureen koges 1 time før eddiken tilsættes og derefter ca. 1 time, til den er jævn, hele tiden under låg. Den indkogte pure måles, skummes og tilsættes atamon. Til hver liter tomatketchup bruges 2 tsk. atamon. Den hældes i atamonskyllede flasker, der lukkes til med det samme.

Del opskriften

Flere opskrifter i samme stil

Stadig sulten?

Hvis du kunne lide den her opskrift, tror jeg også du ville kunne lide de her tre. Ellers er du velkommen til at tjekke hele vores udvalg ud på opskriftsiden. (Lige nu bare 3 random)

...

Farmors Pandekager

Pisk det hele sammen og steg p...

Henning Renita Yde

30 minutter

...

Skinkesalat

Hak skinke og rødløg fint, bla...

Christoffer T Jønsson

30 minutter

...

Tunfiskemousse

Hæld olien fra tunfisken. M...

Christoffer T Jønsson

30 minutter