Snyde-rødvinssovs

Clock Icon 30 minutter

5.0

Star Icon Star Icon Star Icon Star Icon Star Icon

(1000) bedømmelser

Mathias Nielsen

Default Image

Ingredienser

  • 1.00
    tsk
    Smør
  • 1.00
    tsk
    Tomatpuré
  • 1.00
    dL
    Rødvin
  • 1.00
    dL
    Vand
  • 0.50
    tsk
    Tørret rosmarin
  • 0.50
    tsk
    Tørret timian
  • 1.00
    terning
    Oksebouillon (Knorr eller bedre)
  • 0.50
    spsk
    Soja
  • 0.50
    tsk
    Honning
  • 1.00
    Efter smag
    Fløde eller smør
  • 1.00
    Efter smag
    Peber

Sådan gør du

Denne snyde-rødvingssovs er maksimeret på smag med en minimal mængde ingredienser. Den kan også nemt bruges som base til dine egne hjemmelavede sovse! Det vigtigste redskab i denne opskrift (udover gryde og varmekilde) er din tunge! Husk at smage undervejs! 1. Smelt smør i en gryde eller kasserolle og lad det bruse af ved middel blus. 2. Kom tomatpuré i og steg det ved fortsat middel blus indtil tomatpuréen begynder at sidde fast i bunden (VIGTIGT! Det må ikke brænde på!). 3. Tilsæt rødvin og vand og skrab tomatpuréen fri fra bunden. 4. Tilsæt rosmarin, timian, bouillon, soja og honning og damp sovsen ind ved middel blus. 5. Nu skal din tunge på arbejde! Smag på sovsen i takt med, at den damper ind og kom endelig ikke salt i! Når den begynder at smage lidt salt, er den dampet ind. Hvis du bruger fløde i næste punkt, skal den dampes yderligere ind, for at gøre op for den ekstra mængde væske fra fløden. 6. Sluk for blusset og tilsæt enten 0,5 dL fløde eller 2 tsk smør og rør sovsen jævn. Slut af med friskkvernet peber efter smag. 7. Velbekomme!

Del opskriften

Flere opskrifter i samme stil

Stadig sulten?

Hvis du kunne lide den her opskrift, tror jeg også du ville kunne lide de her tre. Ellers er du velkommen til at tjekke hele vores udvalg ud på opskriftsiden. (Lige nu bare 3 random)

...

Skinkesalat

Hak skinke og rødløg fint, bla...

Christoffer T Jønsson

30 minutter

...

Forårsruller

Kom mel og salt i en skål. ...

Christoffer T Jønsson

1 time

...

Subuta

0. Denne ret spises bedst med ...

Daniel Runge Petersen

25 minutter